Θεατρικά βραβεία “Κάρολος Κουν” 2013

Τη Δευτέρα που πέρασε πραγματοποιήθηκε η απονομή των θεατρικών βραβείων “Κάρολος Κουν” και τα βραβεία κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για τη σεζόν 2012. Η τελετή της απονομής έγινε στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Μεγάρου Μουσικής. 

 Την τελετή άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηνών Γ. Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του πολιτισμού και του θεάτρου τονίζοντας πως “κοιτώντας και φέτος τις υποψηφιότητες, σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω, ότι ο τομέας του πολιτισμού και των τεχνών, που συχνά στον τόπο μας, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με τον πρέποντα σεβασμό αλλά κυρίως ούτε με το απαιτούμενο ενδιαφέρον από την κεντρική εξουσία, είναι ο μόνος που μπορεί να επιδείξει κέρδη. Από τους λίγους, θα έλεγα, που τόσο επάξια, επιβεβαιώνει, την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.”.

O Γιάννης Κακλέας και ο ο Στάθης Λιβαθινός κέρδισαν από κοινού το βραβείο “Κάρολος Κουν” σκηνοθεσίας ελληνικού έργου. Ο πρώτος για την σκηνοθεσία του έργου “Αυλή των Θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και ο δεύτερος για τη σκηνοθεσία του έργου “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου “Ακροπόλ”.

Η Μπέττυ Λιβανού βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη θεατρική μεταφορά της “Φόνισσας” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, που παρουσιάζεται στο “ Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας”.

Ενώ το βραβείο δραματουργίας ελληνικού έργου απονεμήθηκε στους Ελένη Ράντου, Σάρα Γανωτή και Νίκο Σταυρακούδη για το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο τους “Κατάδικός μου”. Έργο σύγχρονο γεμάτο χιούμορ που περιγράφει την ελληνική πραγματικότητα του σήμερα.

Επίσης εκτός από τα βραβεία απονεμήθηκε έπαινος στον Δημήτρη Δημόπουλο για το διασκευασμένο του έργου με τίτλο “Yasou Aida”, το οποίο είναι βασισμένο στην όπερα του Τζιουζέπε Βέρντι “Αΐντα”.

Τέλος το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου των κριτικών έλαβε ο Βασίλης Παπαβασιλείου, για τη σκηνοθεσία του στην παράσταση “Του Κουτρούλη ο γάμος”


πηγή:Greek Reporter