Μισός αιώνας Rolling Stones στο "Θέατρον"

                        THE ROLLING STONES - 50th Anniversary Marathon
Η συμπλήρωση 50 χρόνων μουσικής από τους   Rolling Stones (κλικ εδώ) δεν ήταν ένα γεγονός που πέρασε απαρατήρητο διεθνώς.


Άλλωστε οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου στηρίχθηκαν στη φιλοσοφία 50 χρόνια Rolling Stones 50 χρόνια marketing!

 Έτσι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, από τον περασμένο Ιούλιο οπόταν και συμπληρώθηκε ο μισός αιώνας ζωής της μπάντας, διοργανώνονται εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές, παρουσιάσεις εκδόσεων και άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτών των αν μη τι άλλο ροκ γενεθλίων.
Στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Παρασκευή και το Σάββατο 22 & 23 Φεβρουαρίου,διοργανώνεται για τον εορτασμό των 50 χρόνων των Rolling Stones, ένας μαραθώνιος με αποκλειστικές προβολές του ντοκιμαντέρ Crossfire Hurricane και της κινηματογραφημένης συναυλίας The Rolling Stones – Some Girls, Live In Texas.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς θα προβληθεί το Crossfire Hurricane.
Η ταινία του σκηνοθέτη Brett Morgen που ακολουθεί τα ίχνη της εξέλιξης του γκρουπ από τις απαρχές του το 1963 και θα επιφυλάσσει αποκλειστικό και ανέκδοτο μέχρι σήμερα υλικό από τις ηχογραφήσεις, τις στιγμές πίσω απ’ την σκηνή αλλά και στις περιοδείες των Rolling Stones. Ένα πραγματικό ντοκουμέντο, βασισμένο σε αρχειακό υλικό που εξιστορεί από μόνο του την πορεία της μπάντας.

Η συνέχεια περιλαμβάνει ένα ταξίδι πίσω στο 1978, απολαμβάνοντας το σχήμα επί σκηνής, στην κινηματογραφημένη σε φιλμ 16mm συναυλία Some Girls: Live In Texas.
Στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του Some Girls οι Rolling Stones έκαναν κάποιες από τις πιο σημαντικές συναυλίες τους παρουσιάζοντας επιτυχίες όπως τα Miss You, Brown Sugar, Jumpin' Jack Flash, Honky Tonk Women κ.α.
Την σκηνοθεσία και την απαθανάτιση της συναυλίας εξασφάλισε ο Lynn Lenau Calmes στις 18 Ιουλίου του 1973 στον σταθμό τους στο Τέξας και συγκεκριμένα στο Will Rogers Auditorium. 40 χρόνια μετά, η συναυλία προβάλλεται στην Αθήνα, μεταφέροντας το θερμό κλίμα του Τέξας από εκείνον τον Ιούλιο στο σήμερα.