Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ελληνική σύγχρονη τραγωδία.

                                        ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
                                Ελληνική σύγχρονη τραγωδία.
«Η Δημοκρατία μας καταστρέφεται ,οι θεσμοί διαλύονται.
-Στα τέλη του τρέχοντος έτους 2013 οι άνεργοι θα φθάσουν τα 5.600.000 και οι εργαζόμενοι θα μειωθούν στα 2.600.000.

-Τα 2/3 των Ελλήνων σε πτώχευση.
-Το 64% των νέων άνεργοι .
γράφει ο
Νίκος Ζαχαρόπουλος
-Τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση.
-Πλήρης εμπορευματοποίηση της υγείας.
-Η εκπαίδευση σε παρακμή.
Οι αγρότες μας,ο μοναδικός σχεδόν ιστός της κοινωνίας που παράγει,σε διάλυση.
-Πανελλαδική απεργία και κινητοποιήσεις την 21-2-2013 των εργαζομένων,ανέργων,μικρομεσαίων,υπαλλήλων ,συνταξιούχων κ.λ.π.
-Στη πρωτεύουσα της χώρας των 5.000.000 κατοίκων 40.000 συμμετοχή περίπου.
-Στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μικρή έως ελάχιστη συμμετοχή.-
Πράλληλα ,την ίδια ώρα ,στα στέκια των νέων και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας -Γκάζι,Θησείο,Πλ.Άρεως κ.λ.π.-επικρατούσε το αδιαχώρητο.
-Κατά τον Αριστοτέλη όλοι οι πολίτες έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να είναι ενεργοί.Σημειωτέον οτι οι ιδιώτες στην Αρχαία Ελλαδα ,αυτοί δηλαδή που δεν ήταν ενεργοί πολίτες,είχαν τεθεί στο περιθώριο και τη περιφρόνηση.
-Ο μοναδικός θύλακας αντίστασης και αντίδρασης είναι οι ενεργοί πολίτες που οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες για να περάσει η τύχη της Χώρας στα χέρια τους ,να σταματήσουν τη παρακμή και τον κατήφορο δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε όλους και κυρίως στους νέους τα παιδιά μας.»
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡ.ΑΝΤ/ΡΧΟς -Δ.Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το βιβλίο «Κώστας Δαβουρλής:Ο Πελέ της Ευρώπης»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το βιβλίο «Κώστας Δαβουρλής:Ο Πελέ της Ευρώπης». Το βιβλίο έχει γράψει ο Γιώργος Πολ Παπαδάκης και αναφέρεται στην ζωή και την πορεία του σπουδαίου ποδοσφαιριστή που υπήρξε εξέχων εκπρόσωπος του Πελοποννησιακού ποδοσφαίρου αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών. 
«Ο Δαβουρλής πραγματικά πρέπει να ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα» λέει ο συγγραφέας στην συνέντευξη που έδωσε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου.

Διαβάστε την συνέντευξη του Γιώργου Πολ. Παπαδάκη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη:
ΕΡ. Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείτε με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Δαβουρλή;
ΑΠ. Κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να ψάχνει να βρει τα γκολ από φάουλ που σημείωσε ο Δαβουρλής στη Β΄ Εθνική. Ήθελα να τα αθροίσω με τα 22 που πέτυχε στην Α΄ για να δω το συνολικό ρεκόρ του ποδοσφαιριστή. Άρχισα να ψάχνω στο ελεύθερο τότε αρχείο της «Αθλητικής ηχούς» (για «χαλάρωση» από τι άλλες συγγραφικές μου δραστηριότητες) ένα – ένα τα ματ…

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…