Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περί διαφάνειας και άλλα τινά...από τον Νίκο Ζαχαρόπουλο

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 
γράφει ο
Νίκος Ζαχαρόπουλος... 
Με αφορμή την ισόβια καταδίκη του πρ.Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ.Παπαγεωργόπουλου,ο πρ. αντιδήμαρχος Σικυωνίων σχολιάζει,προτείνει και ενδεχομένως...
Θεωρώντας πως έχει ηθικό πλεονέκτημα  - έναντι άλλων...δηλώνει παρών στο προεκλογικό παρουσιολόγιο,των υποψηφίων,για το δημαρχιακό θώκο,στο δήμο Σικυωνίων.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο που μας έστειλε ο
 Νίκος Ζαχαρόπουλος,προσθέτοντας προεισαγωγικά την κραυγή διαμαρτυρίας  του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης,Μιχάλη Λεμούσια,από το εδώλιο:
=======================================
«Εδώ μέσα χύνεται αίματα, για ικανοποίηση της κοινής γνώμης»...
=======================================
Αυτό γιατί σχετικά με την αυστηρότητα της ποινής η δική μας ανάγνωση λεει  πως δόθηκαν διαπιστευτήρια στην τρόικα ,πως πλέον έχουμε ικανούς «κυνηγούς κεφαλών» παντος καιρου...
Βεβαιως διατηρούμαι και τις επιφυλάξεις μας,περιμένοντας το τελεσίδικο της δικαστικής κρίσης,όταν εκδικαστεί η έφεση που θα ασκηθεί κατά της απόφασης.

Γράφει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος...

« Το σοβαρό ζήτημα του πρ.Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ.Παπαγεωργόπουλου που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για οικονομικά εγκλήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.
-Το θεσμικό πλαίσιο,χθεσινό και σημερινό,όσον αφορά τη διαχείρηση των οικονομικών των Δήμων ,δεν διασφαλίζει απόλυτα τη διαφάνεια στη διαχειρησή τους και πολλές φορές έχω καταγγείλλει τον αδιαφανή αυτό τρόπο στον Δήμο Σικυωνίων ,κυρίως για θέματα που αφορούν τις μελέτες και τις αναθέσεις των έργων .
-Η πλήρης διασφάλιση της διαφάνειας, στα οικονομικά και όχι μόνο ,εξασφαλίζεται ,κατά πρώτον,με τον απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο και κατά δεύτερον, και το κυριώτερο,με τη παρουσία στις θέσεις ευθύνης [Δημάρχων-Αντιδημάρχων κ.λ.π.] ανθρώπων που έχουν ως γνώμονα και κανόνα ζωής την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια στην υπηρεσία των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.
Υ.Γ.
-Είναι γνωστό οτι σε μεγάλο βαθμό οι Δήμοι ευρίσκονται στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς.
Άρα εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν διασφαλίζει την πλήρη και με διαφάνεια διαχείρηση των οικονομικών στους Δήμους και το κυριώτερο τα πρόσωπα που υπηρέτησαν και υπηρετούν τον θεσμό[Δήμαρχοι-Αντ/ρχοι κ.λ.π.] ,σε μεγάλο βαθμό με κομματικές στηρίξεις και αδιαφανείς πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες , ήταν και είναι διεφθαρμένα , όπως βέβαια προκύπτει από το αποτέλεσμα .Υπάρχουν βέβαια και φωτεινές εξαιρέσεις που κάνουν το καθήκον τους δηλαδή το αυτονόητο.
Κρίνεται λοιπόν περισσότερο από σκόπιμο ο άμεσος έλεγχος ,εκ μέρους των αρμοδίων αρχών και οικονιμικών Εισαγγελέων ,του πόθεν έσχες όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν τον θεσμό στις θέσεις ευθύνης τα τελευταία χρόνια [Δήμαρχοι-Αντ/ρχοι-Πρόεδροι Δημοτικών Επιχ/σεων κ.λ.π.]
-Έφθασε η ώρα που οι Υπηρεσιακοί και Εισαγγελικοί παραγοντες θα επιτελέσουν το καθήκον τους ξεσκονίζοντας το πόθεν έσχες όλων αυτών και φυσικά η ώρα των ενεργών πολιτών που πρέπει να πάρουν τη τύχη της περιοχής και της Χώρας στα χέρια τους. »
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…