Σάλπισμα πρόκρισης από τον MVP του ΠΑΟΚ

Ο Σαλπιγγίδης φυσικά και είναι ο MVP του ΠΑΟΚ. ... 

Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια...
Τον παραπάνω κανόνα επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο "Αφάς Στάντιον" του Αλκμααρ, καθώς μέσα στα δέκα λεπτά συμμετοχής του έφερε τα πάνω-κάτω και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ που μπορεί να αποδειχθεί το πλέον καθοριστικό για να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρωτιά στον 12ο όμιλο του Europa League.
Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τον βαθμό στις αποσκευές του από την έδρα της Αλκμααρ και πλέον είναι το αφεντικό του ομίλου. 
Δείτε  τα γκόλ  του αγώνα ΑΖ Αλκμαάρ - ΠΑΟΚ 
O ΠΑΟΚ είχε πολλά θετικά, αλλά και αρνητικά σημεία στο παιχνίδι του κόντρα στους Ολλανδούς θα μπορούσε και να κερδίσει και να χάσει, αλλά το τελικό 1-1 απέδωσε δικαιοσύνη.
Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς είχε τις ευκαιρίες να πετύχει γκολ (οι κυριότερες τα δύο δοκάρια με Τζιόλη και Λούκας), προδόθηκε, όμως, πολλές φορές από τα κενά του και τα προσωπικά λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και να χρειαστεί το μαγικό δεξί πόδι του Σάλπι για να αποκαταστήσει την τάξη.
                                                Οι συνθέσεις των ομάδων
Αλκμάαρ (Μάρτιν Χέερ): Εστέμπαν, Γιόχανσον, Γκουβελέου, Βιεργκέβερ, Βούιτενς, Γκούντελι, Ελμ (80' Οφερτούμ), Ορτίθ, Μπέερενς (69' Γκούντμουντσον), Γιόχανσον (90+ Αβντιτς), Μάρτενς
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Στοχ, Λούκας (72' Ολίσε), Νίνης (76' Λόρενς), Αθανασίαδης