Ολυμπιακός - Άρσεναλ : Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα ...

Ολυμπιακός εναντίον Άρσεναλ
                   ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ Φάση ομίλων
       Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται απόψε το βράδυ στις 21:45,στο «Γ. Καραϊσκάκης»,την Άρσεναλ  του Αρσέν Βενγκέρ και θέλουν μόλις έναν βαθμό προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους 16 του Champions League.                                                   

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα βρίσκεται στην δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με 9 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους Λονδρέζους. Οι Πειραιώτες μπορούν να πάρουν την πρόκριση με τέσσερα διαφορετικά αποτελέσματα. Αρχικά με νίκη, εν συνεχεία με ισοπαλία, αλλά και με ήττα, σε δύο περιπτώσεις, 1-0 ή 2-1. Αντίθετα, σε περίπτωση που η Άρσεναλ πάρει το «διπλό» 3-2, τότε έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και παίρνει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, όπως το κάνει και με οποιαδήποτε νίκη με δύο τέρματα.

Σαν να πρόκειται για τον τελικό του θεσμού ή για τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου βλέπουν οι Ευρωπαίοι την μάχη του Καραϊσκάκη και βάζουν διαιτητή μια τεράστια φίρμα. Όχι μια top σφυρίχτρα, αλλά τον Ριτσόλι που θεωρείται αυτή τη στιγμη η κορυφαία σφυρίχτρα και απολαμβάνει παράλληλα της εύνοιας και της φιλίας του Κολίνα. Με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για τους υποψιασμένους.

Για να το «δέσει» δε από παντού το ματς η UEFA δεν αρκέστηκε στον ορισμό του Ιταλού αρχιτέκτονα – που έχει πάντα στο… σχέδιο του την αδέκαστη κρίση και το 50-50, χωρίς «ιδρώματα αφτιών» από έδρες, ονόματα και λογής πιέσεις δεξιά και αριστερά – αλλά μερίμνησε να ορίσει παρατηρητή της τον Μισέλ Βοτρό. Έναν επίσης διαιτητικό super star, τις εποχές που βρισκόταν σε δράση και διηύθυνε κορυφαίους αγώνες και τελικούς κατά την πολυετή καριέρα που έκανε ως εκ των άριστων ρέφερι της FIFA.
Τα πλάνα των Σίλβα και Βενγκέρ για τον... τελικό!
Ο Σίλβα και ο Βενγκέρ ότι είχαν να πουν το είπαν την Τρίτη στα media. Ο Πορτογάλος προπονητής αλλά και ο έμπειρος Αλσατός τεχνικός έχουν ήδη σχεδιάσει το πως θα παίξουν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο Καραϊσκάκη. 

Ο Μάρκο Σίλβα από την μεριά του προσανατολίζεται σε μία ενδεκάδα με Ρομπέρτο κίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερά, κέντρο άμυνας με επικρατέστερο... δίδυμο τους Μποτία και Σιόβα, άξονα με Μιλιβόγιεβιτς - Κασάμι, δεκάρι ο Φορτούνης, δεξί εξτρέμ ο Πάρντο, αριστερά ο Σεμπά και φορ ο Ιντέγιε. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν εκτός από τον Ντα Κόστα οι Καμπιάσο και Σαλίνο.

Για την Άρσεναλ η επικρατέστερη... εκδοχή είναι με τον Τσεχ κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Μπεγερίν, αριστερά τον Μονρεάλ και στόπερ τους Κοσιελνί και Μερτεζάκερ. Στο κέντρο θα είναι οι Φλαμινί, Ράμσεϊ και Οζίλ, δεξί εξτρέμ ο Γουόλκοτ, αριστερό ο Τσάμπερλεϊν και φορ ο Ζιρού.

Αναλυτικά η αποστολή των Πειραιωτών: Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγιε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας και Βούρος