«Ολυμπιακός η μισή Ελλάδα»!

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη νέα... χρυσή φανέλα του κι ο Σπανούλης έκλεψε τα φώτα, δηλώνοντας πως «η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί»! Πέρπε: «Θα κλείσω τα αυτιά μου στο ΟΑΚΑ».
Στη μπουτίκ του Ολυμπιακού βρέθηκαν περίπου 300 φίλοι της ομάδος, τόσο για τα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας, που κάνει τη διαφορά με το χρυσό περίγραμμα, λόγω του... χρυσού 2012, όσο και για να δουν από κοντά τον VSpan, αλλά και τα δύο νέα αποκτήματα, αποθεώνονας για ευνόητους λόγους τον Στράτο Περπέρογλου.

Σπανούλης: «Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός»

Ο Βασίλης Σπανούλης κράτησε πρώτος στα χέρια του τα τρόπαια της Α1 και της Ευρωλίγκας και θέλει να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς. Μαυροειδής και Περπέρογλου αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο στα δύσκολα, αφού πια όλοι θέλουν να τους νικήσουν, σχέδιά του, ενώ κάλεσε τη... μισή Ελλάδα να στηρίξει την προσπάθειά τους.

«Είμαστε σχετικά μία νέα ομάδα. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες φέτος, αλλά πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Πρέπει να κρατάμε τα πόδια μας στη γη. Να είμαστε σοβαροί και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να είμαστε έτοιμοι και για τις δυσκολίες που κρύβει η κάθε χρονιά. Έχει γίνει πολύ σκληρή δουλειά το καλοκαίρι. Το σημαντικό είναι ότι έμεινε ο κορμός της ομάδος κι ήρθαν δύο νέα παιδιά (σ.σ. Μαυροειδής, Περπέρογλου) που ταιριάζουν ακριβώς στην φιλοσοφία της ομάδος. Ήρθαν δύο παίκτες που τους χρειαζόμαστε. Από εκεί και πέρα άλλαξε ο κόουτς, είχαμε 2 χρόνια πολύ καλή συνεργασία με τον κ.Ίβκοβιτς, αλλά όλα κάποτε τελειώνουν. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον κ.Μπαρτζώκα, τον οποίο εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε. Σκοπός είναι να κάνουμε τι δουλειά του πιο εύκολη και να ακούμε τις εντολές του. Να κάνουμε κατά γράμμα ό,τι μας λέει και τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα ημέρα με την ημέρα, αφού θα εμπεδώνουμε τη φιλοσοφία του».

Ο Λαρισαίος γκαρντ στηρίζει πάλι πολλά στη συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού και περιμένει βροντερό παρών στο Σ.Ε.Φ., αφού, όπως υπογράμμισε, «η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός».

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι όλος ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για μία πολύ μεγάλη μάζα φιλάθλων. Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός. Πέρυσι στα κρίσιμα σημεία της σεζόν μάς βοήθησε πάρα πολύ, μας δίνει φοβερή ενέργεια και θέλουμε φέτος απ' την αρχή της χρονιάς περισσότερο κόσμο. Εμείς, απ' την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι. Θα προσπαθήσουμε να βγάζουμε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Θέλουμε να δίνουμε τα πάντα σε κάθε ματς για τη νίκη» ήταν τα λόγια του.

Μαυροειδής: «Δε μπορείς να αρνηθείς τον Πρωταθλητή Ευρώπης»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής επαναπατρίστηκε (σ.σ. απ' τη Μπιλμπάο) για χάρη του Ολυμπιακού και τόνισε πως «χαίρομαι πολύ που ήρθα στον Ολυμπιακό, είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης. Όταν σε ζητάει μία ομάδα που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα, δε μπορείς να αρνηθείς. Στο χέρι μιου είναι να τον βοηθήσω να πετύχει τους νέους στόχους του. Προετοιμαζόμαστε 20 ημέρες κι έχω προσαρμοστεί, αφού τα περισότερα γνωριζόμαστε απ' την Εθνική Ομάδα».

Περπέλογλου (Video  στην παρουσίαση της φανέλας...εδώ): «Να κλείσω τα αυτιά μου στο Ο.Α.Κ.Α.»

Έπειτα μία 5ετία ο Στράτος Περπέρογλου άφησε τον Παναθηναϊκό και πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό. Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στον Πειραιά, ο 28χρονος τόνισε πως «η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό, για να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Ήταν αρκετά εύκολη ο προσαρμογή μου. Τα περισσότερα παιδιά τα ήξερα. Πιστεύω ότι μέσα απ' την δουλειά κι εγώ κι ο Δημήτρης, που είμαστε οι δύο νέοι ,θα βρούμε χημεία με τα υπόλοιπα παιδιά. Μίλησα με τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλης) και μου εξήγησε πώς έχει η κατάσταση, το κλίμα, η οργάνωση, ότι ο τρόπος παιχνιδιού μου ταιριάζει με της ομάδος. Είναι ένας απ' τους λόγους που αποφάσισα να έρθω. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά ήθελα ένα νέο ξεκίνημα».

Ο «Πέρπε» αναφέρθηκε και στη θερμή υποδοχή απ' τον κόσμο του Ολυμπιακού, λέγοντας πως «είναι θετικό για εμένα. Περίμενα ο κόσμος να είναι δύσπιστος απέναντί μου. Μέσα απ' το παιχνίδι και την απόδοσή μου θα προσπαθήσω να κερδίσω την εκτίμησή του», ενώ, προσθέτοντας γι' αυτή που αναμένει στην επιστροφή του στο Ο.Α.Κ.Α., υπογράμμισε: «Είναι αναμενόμενο να μην είμαι επιθυμητός. Αλλά είμαι επαγγελματίας. Ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) μου είπε πώς ένιωσε την πρώτη φορά. Θα προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου, θα κλείσω τα αυτιά μου».

Για τη νέα εμφάνιση των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος μίλησε και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές, ο οποίος ανέφερε πως «οι ομάδες που κερδίζουν δεν αλλάζουν. Έτσι και οι φανέλες. Με αυτή τη φανέλα η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα και έτσι επιλογή ήταν να μην γίνουν αλλαγές παρά μόνο να μπει αυτή η χρυσή ρίγα». Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις στη μπουτίκ της ομάδας, ο Χρήστος Μπαφές είπε πως «έχει γίνει τεράστια προσπάθεια και συνεχίζει να γίνεται. Η χρονιά δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο πέρσι, αλλά όσο περνούσαν τα ματς, ανέβαιναν και οι πωλήσεις. Ελπίζουμε να πάμε ακόμη καλύτερα φέτος».