Συνεδριάζει την Τετάρτη το μεσημέρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Δεκαεννιά θέματα στην ημερήσια διάταξη της περιφέρειας Πελοποννήσου.
1. Επικύρωση πρακτικών των 1ης και 2ης /2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2 . Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων».
3 . Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Προσωρινή φωτοσήμανση λιμένα Κορώνης».
4. Η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τις χαμηλές τιμές στα πορτοκάλια ποικιλίας «Valencia» και της λειτουργίας των Καρτέλ.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: κ.κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, Ντία Τζανετέα και Κων/να Νικολάκου.

5 . Έγκριση πρότασης αξιοποίησης πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της σύστασης «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

6 . Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7 . Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την «Πελοπόννησος Α.Ε. για την εκτέλεση του Υποέργου: Σύμβουλος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και υποστήριξης κατά την υλοποίηση /Υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πράξης: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», που εντάχθηκε στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 04, Προστασία Εδαφικών Συστημάτων – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

8 . Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για το έργο με τίτλο: «Μελέτη δικτύου άρδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την περιοχή ΑΝΑΒΑΛΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

9 . Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ¨Κοκκινόβραχος¨ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10 . Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» στη θέση ¨Σταφίδα¨ της Τ.Κ. Κουτρούφων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, ιδιοκτησίας Γκαύρου Ηλία.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11 . Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΟΝΥΧΟΜΑΡΜ ΕΠΕ στη θέση ¨Χέρωμα¨ της Τ.Κ. Καρναζέϊκων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12 . Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ στη θέση Ζυγός της Τ.Κ. Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

13 . Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Τουριστικό καταφύγιο Κοκκάλας» του Δήμου Ανατολικής Μάνης του ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας: «Υφιστάμενο πυρηνελαιουργείο και γεώτρηση για βιομηχανική χρήση» της εταιρείας ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΕΒΕ στο 40ο χλμ της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

15 . Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για το έργο με τίτλο: Συντήρηση – Αναβάθμιση αποχετευτικού δικτύου της ΔΕ Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

16 . Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Τοπικές βελτιώσεις και τεχνικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο Αρκαδίας, Τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

17. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενης μονάδας, για προσθήκη των δραστηριοτήτων «1. Δευτερογενής προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιούμενων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και 2. Απορρύπανσης και ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της εταιρείας ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ο.Ε.» στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

18. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ4» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

19. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ7» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου