Μεγάλες Μέρες της Νεμέας:Το ταξίδι ξεκίνησε,με πολύ μεγάλη επιτυχία...

Το ταξίδι ξεκίνησε,με πολύ μεγάλη επιτυχία,από το Βόλο...
                Το οδοιπορικό συνεχίζεται το Φλεβάρη στα Γιάννενα...
                                                     Και θα συνεχιστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά κρασιά των παραγωγών της Νεμέας είχαν οι λάτρεις του κρασιού,στο Βόλο.
Στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ παρουσιάστηκαν ερυθροί και ροζέ οίνοι από την ποικιλία Αγιωργίτικο αλλά και εξαιρετικά λευκά κρασιά, που συμπλήρωναν την παλέτα μιας απολαυστικής οινικής εμπειρίας.
Όπως ανέφεραν οι παραγωγοί της Νεμέας, το ποικιλόμορφο και γόνιμο έδαφος της περιοχής, ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια με πρωτεύουσα ποικιλία το Αγιωργίτικο, την καθιστούν μια από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.
Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας στο κέντρο αυτής της περιοχής και έχοντας μέλη πάνω από 1.000 καλλιεργητές, είναι σήμερα ο πρωτεργάτης της προσπάθειας ανάδειξης των καρπών αυτού του ευλογημένου τόπου.

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας ιδρύθηκε το 1937 και σήμερα έχει περισσότερους από 1000 συνεταίρους και οινοποιεί ετησίως 10.000 τόνους σταφύλι, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Ελλάδας.
Πρωταρχικός του στόχος είναι η διαφύλαξη της παράδοσης και η διάδοση του Αγιωργίτικου, της αρχαιότερης ελληνικής ποικιλίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Στον πλούτο της περιοχής αναφέρθηκε ο κ. Βαγγέλης Ανδριανάκος, Δήμαρχος Νεμέας, τονίζοντας ότι : «Η εκδήλωση στο Βόλο είναι ο πρώτος σταθμός ενός ταξιδιού που ξεκινήσαμε θέλοντας τις «Μεγάλες μέρες της Νεμέας» να τις ταξιδεύσουμε σε όλη της Ελλάδα. Μέσω της εκδήλωσης τα οινοποιεία της περιοχής παρουσιάζουν τον ελληνικό τους πλούτου σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε όλο τον κόσμο. Σκοπός μας είναι να έρθουμε κοντά με τις επιχειρήσεις και να τους παρουσιάσουμε την Νεμέα αλλά και τον πλούτο της».