ΣΤΗΝ ΚΟΡΊΝΘΙΑ «ΠΟΝΤΙΚΟΙ» ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ...

Από το Yπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου) αναφέρεται:

                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24 Νοεμβρίου 2012
«Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει ληστεία και κλοπές στην Κορινθία
Εξιχνιάστηκαν, μία (1) υπόθεση ληστείας, τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών και μία (1) υπόθεση κλοπής οχήματος.
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) άτομα, όλοι τους μέλη της ομάδας.
Εξαρθρώθηκε, υστέρα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει ληστεία και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εγκληματική ομάδα, εξιχνιάστηκαν, μία (1) υπόθεση ληστείας, τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών σε καταστήματα και σχολείο, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος.
Συνελήφθησαν, χθες (23-11-2012), τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κλοπές, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) αλλοδαπούς, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, χθες (23-11-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Συκιά Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένου ζευγαριού, με την χρήση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, εντόπισαν τους δύο, να επιβαίνουν σε όχημα, στην περιοχή «Σελινιάτικα» του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας και τους συνέλαβαν. Επιπλέον, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, συνελήφθη και ο τρίτος, λίγες ώρες αργότερα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Στην κατοχή τους, οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει, ένα μαχαίρι, ένα φακό, ένα ζευγάρι γάντια, καθώς και το όχημα, στο οποίο επέβαιναν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμα δύο άτομα, από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έως και την 21-11-2012, στο Ξυλόκαστρο και την Συκιά Κορινθίας, είχαν διαπράξει δύο (2) κλοπές σε καταστήματα, δύο (2) κλοπές σε σχολείο, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, όπου συνολικά αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο όποιος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.»