Ο τεχνικός των «οράνιε» Λούις Φαν Χάαλ αφήνει αιχμές για εύνοια της Βραζιλίας

Η Βραζιλία βρέθηκε με το «καλημέρα» στο μάτι του κυκλώνα στο φετινό Μουντιάλ, καθώς στην πρεμιέρα χρειάστηκε τη βοήθεια του Ιάπωνα διαιτητή Νισιμούρα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κροατίας και να επικρατήσει με 3-1.
Οι φωνές διαμαρτυρία των Κροατών, αλλά και τα ειρωνικά σχόλια σε διεθνές επίπεδο έκαναν το γύρο του κόσμου για την εύνοια της διοργανώτριας με το ξεκίνημα της διοργάνωσης.
Τις τελευταίες ώρες, ακούγονται νέα παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη «σελεσάο» η FIFA. Ο Λούις Φαν Χάαλ άσκησε δριμύτατη κριτική στην διοργανώτρια αρχή, για την αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων, που έχει ως αποτέλεσμα ο αγώνας της Βραζιλίας να ακολουθεί αυτό την Ολλανδίας.
Παρά το γεγονός πως ο 1ος όμιλος, σύμφωνα με τη λογική, θα έπρεπε να τελειώσει πρώτος και ο 2ος αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας,  συμβαίνει το αντίθετο. Κάτι που έχει κάνει έξαλλο τον ολλανδί προπονητή, που εξαπέλυσε βέλη εναντίον της FIFA, κατηγορώντας την, πως προστατεύει την Βραζιλία, που παίζοντας αργότερα, θα έχει πιθανότατα και το δικαίωμα επιλογής αντιπάλου.
Ο Ολλανδός δεν «μάσησε» τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας: «Η FIFA μας παρουσιάζει συνέχεια τηλεοπτικά σποτάκια για το Fair Play, αλλά με τον τρόπο που κάνει αυτά τα τρικ και προγραμματίζει ανάλογα τα ματς της Βραζιλίας, δεν πρόκειται πλέον για Fair Play. Εμείς θα παίξουμε για τη νίκη απέναντι στη Χιλή και δε νομίζω το αποτέλεσμα μας, να επηρεάσει την Βραζιλία που παίζει μετά από εμάς. Θεωρώ πως θα κάνουν το αθλητικό τους καθήκον».
Ο τεχνικός των «οράνιε» τα «έχωσε» και στην διαιτησία που είχε μέχρι τώρα η ομάδα του. «Δόθηκαν σε βάρος μας, δύο άσχημα πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει την πρόκριση μας από τον όμιλο. Είναι απίστευτο, αυτό που κατάφερε η ομάδα μου, έχοντας ανατρέψει τα ματς, μετά από γκολ που προήλθαν από λανθασμένες αποφάσεις σε βάρος μας».
H... απάντηση του Σκολάρι στον Λουίς φαν Χάαλ
H... απάντηση του Σκολάρι στον φαν ΧάαλΟ προπονητής της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, απάντησε στις δηλώσεις του τεχνικού της Ολλανδίας, Λουίς φαν Χάαλ, σχετικά με το ότι η «σελεσάο» θέλει να τους αποφύγει στην διασταύρωση των ομίλων, αποκαλώντας το νέο προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμμεσα ηλίθιο ή κακόβουλο.
Η Ολλανδία παίζει με την Χιλή στις 19:00 και αν νικήσει θα είναι πρώτη στον όμιλο της, το οποίο σημαίνει ότι αν νικήσει και η Βραζιλία και βγει και εκείνη πρώτη στον όμιλο της δεν θα παίξουν μαζί οι δυο ομάδες για τον γύρο των «16».
Ο φαν Χάαλ θεώρησε ότι αυτό ευνοεί την Βραζιλία, γιατί από νωρίς θα ξέρει τι ακριβώς θα γίνει.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να νικήσουμε και να περάσουμε. Κάποιοι έχουν ήδη πει ότι θα διαλέξουμε τον αντίπαλο μας. Είναι ηλίθιοι ή κακόβουλοι. Αν χάσουμε πιθανότατα δεν θα περάσουμε. Για εμάς δεν τίθεται θέμα να διαλέξουμε κάποιον», δήλωσε ο Σκολάρι.