Όλα για όλα στις έντεκα το βράδυ,στο Arena Kastelao,στη Fortaleza

Η ισοπαλία απέναντι στην Ιαπωνία για την 2η αγωνιστική του τρίτου ομίλου κράτησε «ζωντανή» την Εθνική που πλέον θα δώσει τη «μάχη» της απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού για το εισιτήριο που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης
.
Η σέντρα του αγώνα στις έντεκα το βράδυ
στο Arena Kastelao 
στη Fortaleza
Η Ελλάδα με νίκη και ταυτόχρονα ισοπαλία ή ήττα της Ιαπωνίας με την Κολομβία, την ίδια ώρα, στην Αρένα Παντανάλ της Κουιάμπα θα προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Αυτό είναι το απλό σενάριο, αφού αν η Ιαπωνία κερδίσει, τότε η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων των δύο ομάδων. 
Αν οι Ασιάτες επικρατήσουν με 1-0, η Ελλάδα θα πρέπει να επιβληθεί με 3-0 για να ισοφαρίσει τη συνολική διαφορά των γκολ στον όμιλο και να έχει καλύτερη επίθεση. 
Υπάρχει, βέβαια, και το ακραίο σενάριο της ισοβαθμίας σε όλους τους τομείς, οπότε σε αυτή την περίπτωση ο... τυχερός θα προκύψει από κλήρωση! 
Αυτό θα συμβεί αν η Ιαπωνία κερδίσει την Κολομβία με 2-1 και η Ελλάδα την Ακτή με 3-0.

Παρότι τον Πορτογάλο προπονητή τον έχει προβληματίσει αρκετά το γεγονός ότι η Ελλάδα αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και ψάχνει τη  λύση...ο Γιάννης Φετφατζίδης φαίνεται να χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα και πιθανότατα θα τον αντικαταστήσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης...

Το deja vu του γκολ του Σαλπιγγίδη από το ματς με τη Νιγηρία το 2010, στη μοναδική μέχρι σήμερα νίκη της Ελλάδας στο Μουντιάλ, φαίνεται να εμπνέει  τον Πορτογάλο τεχνικό της Εθνικής.

Συμπερασματικά, για την Ελλάδα αναμενεται να αγωνιστούν: Ορέστης Καρνέζης, Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας, Κώστας Μανωλάς, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παναγιώτης Κονέ, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Καραγκούνης, Γιώργος Σαμαράς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Φάνης Γκέκας.

                                                    Οι δηλώσεις:
Φερνάντο Σάντος
«Ενα γκολ να μπει κι ας είναι από τον Καρνέζη»
Ντιντιέ Ντρογκμπά"Οι Έλληνες είναι σκληροί, αλλά εμείς διψάμε για πρόκριση"