Πρόκληση για τους φτωχούς

Διαμαρτυρίες προκάλεσε στους πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας να διπλασιάσει το πριμ για τους διεθνείς πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την Εθνική Ελλάδας! 

Ο πρόεδρος της χώρας Αλασανέ Ουαταρά ήταν αυτός που πήρε την απόφαση και μάλιστα άφησε στον πρόεδρο της Βουλής Γκιγιόμ Σόρο να την ανακοινώσει στους διεθνείς. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου ο Ντρογκμπά και οι συμπαίκτες του θα καρπωθούν από 48.800 ευρώ ο καθένας, αντί για 24.400 ευρώ, που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.
Το πριμ μπορεί να μην είναι παχυλό για τον Ντρογκμπά, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά χρήματα στην καριέρα του,ομως είναι προκληση για τους Ιβοριανούς πολιτες, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε μία χώρα που πασχίζει να βγει από δύο εμφυλίους πολέμους (σ.σ. ο δεύτερος τελείωσε το 2011).
Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει 22 εκατομμύρια κατοίκους, αλλά κατέχει την 168η θέση (ανάμεσα σε 186) στις αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου. Γι' αυτό, αρκετοί Ιβοριανοί, που έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα χρησιμοποίησαν για να δείξουν την αντίθεσή τους στο παχυλό πριμ. «Είναι απαράδεκτο να δίνονται τόσα χρήματα στους ποδοσφαιριστές ενώ ο απλός πολίτης δεν έχει χρήματα για δεύτερο γεύμα μέσα στην ίδια μέρα» έγραψε ένας. 
Η πρωτεύουσα της χώρας Αμπιτζάν έχει πληγεί από καταστροφικές πλημμύρες, που κόστισε τον θάνατο αρκετών ανθρώπων κι ένας έγραψε: «Η Αμπιτζάν έχει πληγεί από τις πλημμύρες, αλλά η καλύτερη λύση ήταν να δοθούν επιπλέον χρήματα στους διεθνείς».

Πριν από τον αγώνα με τη «γαλανόλευκη», ο Γαλλοτυνήσιος εκλέκτορας των «ελεφάντων» Σαμπρί Λαμουσί με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ επαίνεσε την αμυντική λειτουργία της εθνικής Ελλάδας: «Θα πρέπει να προσέξουμε την Ελλάδα, που έχει πολύ συμπαγή άμυνα. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι με νίκη θα γράψουν Ιστορία».