Μαραντόνα : «Σήμερα, δύο δυνάμεις ενώθηκαν, το χέρι του Θεού και αυτό του Πάπα»

Στην Ρώμη βρέθηκε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, για να δώσει το «παρών» στον αγώνα για την «ειρήνη» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Pupi Javier Zanetti και Scholas Occurrentes, που έχει την έδρα του στην Παπική Ακαδημία Επιστημών. 
Οι εισπράξεις του αγώνα θα στηρίξουν το πρόγραμμα «μια Εναλλακτική ζωή», το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγής σπουδαστών που θα προάγουν την ειρήνη και την αλληλοκατανόηση.
Οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές στον αγώνα της ειρήνης έγιναν δεκτοί από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.
«Πέρα από την ευκαιρία να συγκεντρωθούν χρήσιμοι οικονομικοί πόροι, ο αγώνας προσφέρει την πολύτιμη δυνατότητα να προαχθούν σημαντικές αξίες οι οποίοι συνδέονται με τον αθλητισμό: είναι ο διάλογος, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η κουλτούρα της φιλοξενίας, η τιμιότητα» δήλωσε μεταξύ των άλλων, ο Αργεντινός ποντίφικας.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο «Ντιεγκίτο» συναντήθηκε με τον Πάπα.
Αυτό το ραντεβού άλλωστε κλείστηκε μετά από επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου που το χαρακτήρισε ως ένα επιπλέον «στοίχημα για την ειρήνη».
«Σήμερα, δύο δυνάμεις ενώθηκαν, το χέρι του Θεού και αυτό του Πάπα», είπε αμέσως μετά ο Μαραντόνα.
«Μιλώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο συνειδητοποιήσαμε από κοινού ότι η ειρήνη είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα και ίσως ακόμα και το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να συμβάλει να διαδοθεί ένα θετικό μήνυμα. Γι 'αυτό το παιχνίδι είναι ένα σημείο εκκίνησης και όχι αυτοσκοπός», είχε πει ο Χαβιέ Ζανέτι.

Στο ματς αγωνίστηκαν πολλά μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, είτε πρώην είτε νυν... Ανάμεσα τους ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, ο Σαμουέλ Ετό Καρλος Βαλντεράμα, Ντιέγκο Σιμεόνε και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.