Ξανανοίγει το σκάνδαλο Mall και τα ...περί Ολυμπιακής προετοιμασίας, Βενιζέλου

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Mall στο Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε αναβολή μέχρι την 1η Μαρτίου.
 Η πολύκροτη υπόθεση αφορά την ακύρωση του νόμου του 2003 του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο χορηγήθηκε ειδική οικοδομική άδεια στην εταιρεία Lamda Development του ομίλου Λάτση.
Ξανανοίγει ο σχετικός φάκελος, δέκα χρόνια μετά την κατάθεση της πρώτης προσφυγής από κατοίκους του Αμαρουσίου.
Το αίτημα που εξετάζει τώρα το ΣτΕ αφορά το αίτημα να ακυρωθεί ο νόμος του 2003 περί Ολυμπιακής προετοιμασίας που προωθήθηκε από τον τότε υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον οποίο χορηγήθηκε ειδική οικοδομική άδεια στην εταιρεία Lamda Development του ομίλου Λάτση για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου συνολικού εμβαδού 75.000 τ.μ. μαζί με κτίριο γραφείων 17.000 τ.μ..
Και ως συνέπεια να κριθούν αυθαίρετες και κατεδαφιστέες οι εγκαταστάσεις.
Σημειώνεται ότι επί θητείας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη την περίοδο 2000-2004 δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε η κατασκευή παρά το γεγονός ότι το 2003,μετά και πάλι από προσφυγή των κατοίκων, είχε ακυρώσει τις υπουργικές αποφάσεις και δύο νόμους του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η δικαστική απόφαση, παρακάμφθηκε με τη νέα νομοθετική ρύθμιση του κ. Βενιζέλου που έδωσε νέα οικοδομική άδεια.
Υπενθυμίζεται ότι ο μετέπειτα πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε καταγγείλει -ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- την ανέγερση του Mall ως μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, κάτι το οποίο απλώς «ξέχασε» στη συνέχεια.