Την πρωτιά,στις καρδιές των Ελλήνων,κατέκτησαν οι «εθνικοί πιτσιρικάδες»!

 Αποθέωση στην επιστροφή της εθνικής Νέων.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να ηττήθηκε στον τελικού από την Ισπανία, ωστόσο στις καρδιές όλων των Ελλήνων βρίσκεται στην πρώτη θέση. Δηλώσεις έκανε ο "αρχιτέκτονας" της επιτυχίας Κώστας Τσάνας: "Τα παιδιά κάνανε μία μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να αποδείξουμε πως δίκαια φτάσαμε στο Euro και πήγαμε μέχρι τον τελικό.

Είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά και ελπίζω να φτάσουν ψηλά. Παίξαμε πολύ καλά κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως με την Αγγλία. Προκρίθηκαν στον τελικό πανάξια. Πρέπει να έχουν υπομονή για να εξελιχθούν και να φτάσουν ψηλά. Η Εθνική ομάδα τους δίνει κίνητρο".                                                                                                                                       Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος ο οποίος επέστρεψε μαζί με την εθνική ομάδα από την Εσθονία τόνισε χαρακτηριστικά:"Ο αρχικός στόχος για αυτό το ταξίδι ήταν η πρόκριση από τον όμιλο. Έπειτα ήρθε η πρόκριση στα ημιτελικά και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο κύπελλο. Στον τελικό όλα μπορούσαν να συμβούν.

Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα εμπιστευτούν οι ομάδες τους. Είναι διαμάντια και αξίζουν προσοχής. Η δουλειά θα συνεχίσει να γίνεται από την ΕΠΟ, πρέπει να ακολουθήσουν και οι σύλλογοι",

Αρχικά από τους διεθνείς μίλησε ο Στέφανος Καπίνο: "Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που έγινε. Δείξαμε πως έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να μας εμπιστευτούν. Ήταν πολύ όμορφο ταξίδι.

Ήμασταν μία οικογένεια και φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω όλα τα παιδιά να παίξουμε στις ομάδες μας".

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Μπάλας ανέφερε: "Ζήσαμε μεγάλες στιγμές, βγάλαμε καλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και πιστεύω να πάμε καλά.

Η Ισπανία είναι σε άλλο επίπεδο. Βγήκαμε δεύτεροι και είναι μεγάλη επιτυχία".                                                                                                         Τον λόγο πήρε και ο Γιάννης Γιαννιώτας. "Ζήσαμε ένα όνειρο, δεν τα καταφέραμε όμως. Ελπίζω να το καταφέρουμε κάποια άλλη στιγμή. Θέλουμε να φέρουμε διακρίσεις στην Ελλάδα.

Δεν έχουμε κάποιο μυστικό, στα δύσκολα οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω. Χάσαμε δίκαια από την Ισπανία".

Ο Σωκράτης Διούδης τόνισε: "Έχουμε μία πικρή γεύση από τον τελικό όμως ηττηθήκαμε από την καλύτερη ομάδα. Εχουμε το μέλλον μπροστά μας. Θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε τον τίτλο όμως και εδώ που φτάσαμε πρέπει όλοι να είναι υπερήφανοι για εμάς. Είναι αναγκασμένοι στις ομάδες πλέον να στραφούν σε εμάς".

Ο Γιώργος Κατίδης, είπε: "Είμαστε χαρούμενοι για τη δεύτερη θέση, κόντρα σε μία πολύ καλή αντίπαλο. Το μέλλον μας ανήκει και το ξέραμε και πριν το Euro".     Πηγή:Sport 24