'Εφυγε ο Άλκης Αλκαίος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο ποιητής και στιχουργός, 'Αλκης Αλκαίος.
Ο Άλκης Αλκαίος,Έλληνας ποιητής και στιχουργός,γεννήθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και από μικρή ηλικία πολιτογραφήθηκε κάτοικος Πάργας. 
Με ισχυρό και μεστό λόγο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Ελληνικά Γράμματα το 1967, με την έκδοση ενός μικρού δοκιμίου πάνω στον ποιητή Κ.Γ. Καρυωτάκη.
Το 1983 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΤ.ΝΕ.Μ.,ιδρυτής της οποίας ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, το βιβλίο του Εμπάργκο - Ποιήματα, απ' όπου και το εμβληματικό ποίημα "Πρωινό τσιγάρο", αφιερωμένο στη μνήμη του τότε πρόωρα χαμένου Μάνου Λοΐζου.
Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 χρονολογείται η γνωριμία του με τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, η οποία και οδήγησε σε μία από τις μακροβιότερες και σπουδαιότερες συνεργασίες δημιουργών στο ελληνικό τραγούδι, με δίσκους ορόσημα όπως το Εμπάργκο (1982) (πατήστε εδώ)και Στου Αιώνα Την Παράγκα (1996).

Στο χώρο της δισκογραφίας, άλλες σημαντικές συνεργασίες του υπήρξαν εκείνες σε δίσκους του Νότη Μαυρουδή, του Σωκράτη  Μάλαμα ( ακούστε εδώ), του Μίλτου Πασχαλίδη, του Μάριου Τόκα κ.ά.
Δημιουργός αποτραβηγμένος από τα ΜΜΕ και τις δημόσιες εμφανίσεις, θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές του ελληνικού τραγουδιού, εξαρχής αποδεικνύοντας ένα υψηλό επίπεδο γραφής, ωστόσο παρέμεινε σχετικά ολιγογράφος.

Η κηδεία του 'Αλκη Αλκαίου θα γίνει αύριο στην Πάργα.